18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica BH Vijesti Parlament BiH danas o odgađanju popisa stanovništva

Parlament BiH danas o odgađanju popisa stanovništva

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na sjednici u četvrtak trebalo bi da razmatra zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava

i stanova u BiH 2013. po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Kako je najavljeno, zastupnici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine, izvještaje komisija Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o protuminskom djelovanju u Bosni i Hercegovini i o Prijedlogu zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH.

Također, na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o upravljanju imovinom privremeno i trajno oduzetom u krivičnom postupku pred Sudom BiH, te imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini.

Zastupnici bi trebalo da razmatraju i Informaciju Vijeća ministara BiH o stanju predmeta koji se pred Sudom u Strazburu vode protiv Bosne i Hercegovine, s procjenom njihove moguće implikacije na BiH.

Izvor: Avaz.ba