23Juni2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti VIDEO: Jasmin Burek promovirao novi album i spot

VIDEO: Jasmin Burek promovirao novi album i spot

Jasmin Burek je dočekao i taj dan da pred svojim najbližim, brojnim prijateljima, kolegama, novinarima... u hotelu "Sarajevo" promovira svoj novi album "Kao vir vučeš me na dno". Nove pjesme promovirao je u srijedu 20. februara. Pored predstavljanja albuma sa devet novih pjesama bila je to prila i da premijerno bude prikazan tek snimljeni spot za naslovnu pjesmu.

Da je Jasmin ne samo vrhunski vokal već i dobar kolega, čovjek... govori i činjenica što su na promociju došla najveća imena bh. estrade. Uz suprugu, kćerku i najbliže, podržali su ga: Enes Begović, Nihad Fetić Hakala, Semir Cerić Koke, Nazif Gljiva, Kemal Hasić, Asim Brkan, Šuki Planjanin, Šaćir Ameti, Edin Džigal, Dženan Jahić, Miro Faca, Ismet Horo, Enver Šadinlija, Zaim Poturić, brojni muzičari...

A, Poturić koji se kao autor pojavljuje na Jasminovom albumu ispričao je anegdotu po kojoj pamti upoznavanje sa Burekom. Kada je dobio jedan njegov snimak da čuje kako pjeva, nazvao je klavijaturistu Kenu i začuđeno ga pitao zašto mu je poslao snimak Halida Bešlića, a ne Jasmina? Nasmijao se i pojasnio mu da je to Burek koji interpretacijom podsjeća na Halida Bešlića.

- Slušao sam pjesmu koju mi je Kemo rekao i nisam mogao da vjerujem da mi je poslao snimak Halida Bešlića pa sam ga nazvao i pitao zašto nije poslao Jasminovu pjesmu. Rekao je da je to Burek. Zaista ne mogu da vjerujem koliko su njihovi vokali slični, interpretacija... – rekao je Poturić.

Uz Jasmina i njegov bend na promociji su zapjevale i brojne njegove kolege i tako napravili još opušteniju, veseliju atmosferu.
IZVOR: Expres Magazin
Foto: B. Nizić