18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Novotravničanka Amila Bajramović osvojila treće mjesto na takmičenju u Kanadi

Novotravničanka Amila Bajramović osvojila treće mjesto na takmičenju u Kanadi

Amila Bajramović, nekadašnji član Karate kluba „Orhideja“ iz Novog Travnika osvojila je treće mjesto na 37. Prvenstvu borilačkih sportova (kategorija karate-kate), koje je održano u subotu, 23. februara 2013. godine u kanadskom Hamiltonu (Ontario).

Amila, tadašnja Krajišnik, je svoju sportsku karijeru započela u Novom Travniku, prije 21 godinu, pod vodstvom trenera Enesa Krajišnika, majstora karatea crni pojas 7. DAN. Dugi niz godina uspješnog treniranja i postizanja vrhunskih rezultata na domaćim takmičenjima omogućili su joj da u najužem krugu reprezentativaca Bosne i Hercegovine nastupi na mnogim međunarodnim, evropskim i svjetskim takmičenjima. Do sada je osvojila više od 300 medalja, nekoliko titula najuspješnije sportašice svog grada, stekla licencu međunarodnog sudije, ispitivača i trenera. U junu 2007. godine je položila za majstorsko zvanje – crni pojas 3. DAN.

Život je, nakon svih ovih godina, odveo na neku drugu stranu, na drugi kontinent, te je odlaskom u Kanadu i počinjanjem bračnog života mislila da će njena karijera ostati po strani. No, tolika ljubav se, zaista, ne može tako lako odbaciti niti zaboraviti, pa je karijeru nastavila u "Perrins Martial Arts", u kojem je već nakon mjesec dana treniranja i fasciniranja svojim radom dobila priliku svoje znanje prenositi na mlađe članove.

U subotu, 23. februara je nastupila na izuzetno jakom takmičenju Elite AAA, najvišeg ranga takmičenja u Kanadi: "Ontario Provincials Open; Martial Arts Championship 2013." gdje je, pored jako teške kategorije osvojila 3. mjesto u kategoriji žene 18-35 traditional forms / kate. Ovo prestižno takmičenje je pripremno i izborno prvenstvo za odlazak na Kup Kanade, koji će biti održan krajem marta ove godine u Ottawi.

Da ljubav prema karateu i našoj državi nikada neće nestati pokazuje i činjenica da je Amila na ovom prvenstvu nastupila u svom bosanskom kimonu i sa bosanskom zastavom na njemu.Svi ovi rezultati su, zaista, vrijedni poštovanja i spominjanja, te velikog ponosa.
Izvor: borba.ba