18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Novi Travnik će i ovog juna imati svoj dan karatea

Novi Travnik će i ovog juna imati svoj dan karatea

U nedjelju, 16. juna 2013. godine će biti održan tradicionalni 13. međunarodni karate turnir “Orhideja 2013.” “Turnir se organizira u povodu obilježavanja Dana općine Novi Travnik. Naš grad je jedan od prvih gradova Srednjobosanskog kantona u kojem se karate kao sport pojavio. Bilo je to davne 1972. Turnir je tradicionalni i čast nam je biti manifestacija koja je najposjećenija u sklopu obilježavanja Dana Općine”, kazao je Enes Krajišnik, glavni trener karate klub Orhideja i predsjednik Organizacionog odbora.

Sve godine do sada Novi Travnik i organizatori turnira su dokazali izuzetne mogućnosti za vrhunsku organizaciju, što dokazuje činjenica da svake godine ovom turniru pristupi više stotina karatista.

“Očekujemo veliki broj posjetilaca, karatista, mnogo zaljubljenika u ovaj sporta. Kao predsjednik Organizacionog odbora mogu reći da pripreme privodimo kraju i nadamo se da će sve proći nesmetano i u najboljem redu, kao i uvijek. Očekujemo ponovo naše prijatelje iz cijele Federacije, Republike Srpske i Srbije, a ne isključujemo mogućnost posjete i ekipe iz Dubrovnika”, istakao je Krajišnik.

Sponzori turnira će i ovaj put biti Općina Novi Travnik, na čelu sa načelnikom Refikom Lendom, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, BH Telecom i Ćevabdžinica “Kod Aske”.

Šesnaesti dan juna ove godine će biti izuzetan da svi ljubitelji ove prelijepe borilačke vještine posjete sportsku dvoranu u Novom Travniku.

Autor : Belma Krajišnik