18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Ceremonija potpisivanja memoranduma o uspostavi međuopćinske saradnje

Ceremonija potpisivanja memoranduma o uspostavi međuopćinske saradnje

Obavještavamo Vas da će 18.3.2014. godine u 12:00 u hotelu Bosnia (na adresi Kulovića 9, Sarajevo) biti održana ceremonija potpisivanja memoranduma o uspostavi međuopćinske saradnje i ugovora o implementaciji programa “777”.
Memorandum i ugovore će potpisati  načelnici općina Sanski Most, Žepče, Novi Travnik i Orašje.
Program “777” ima za cilj uspostaviti efikasan sistem međuopćinske saradnje, kreirati zajedničku platformu djelovanja, ojačati općinske kapacitete za privlačenje investicija, izradu i implementaciju razvojnih politika. Ovo treba rezultirati kreiranjem 777 radnih mjesta u partnerskim općinama. Nositelj implementacije programa je Fondacija za podsticanje inovacija u razvoju BID.

Program “777” predstavlja nastavak uspješne međuopćinske saradnje, uspostavljene tokom implementacije programa “Lokaliziranje gendera u Federaciji Bosne i Hercegovine”, koji je između ostalog, rezultirao kreiranjem 250 radnih mjesta u općinama učesnicama.

Udruženim kapacitetima, ove općine pokreću pionirsku inicijativu, prvu ove vrste u Bosni i Hercegovini demonstrirajući na taj način da se lokalnom razvoju može pristupiti na jedan inovativan način, oslanjajući se na vlastita sredstva, ideje, kapacitete i saradnju.