18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Tri takmičara „Orhideje“ osvojili 7 medalja na Balkanskom prvenstvu

Tri takmičara „Orhideje“ osvojili 7 medalja na Balkanskom prvenstvu

Proteklog vikenda je u Mariboru (Slovenija) održano 1. Balkansko karate prvenstvo za sve uzraste. Reprezentacija Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine je nastupila sa 70 takmičara. Ekipa karate kluba „Orhideja“ Novi Travnik se predstavila sa tri takmičara  u borbama i katama: Amar Lugan, Dženad Čakić i Tolja Elmir.
Amar Lugan je Viceprvak Balkana u katama pojedinačno, 3. mjesto je osvojio u borbama pojedinačno i 2. mjesto u katama ekipno. Iako je očekivao još jednu medalju, u borbama ekipno, nažalost, nije ostvario svoju namjeru. No, bitno je naglasiti da je od ekipe uz koju je nastupio – jedino ON pobijedio svog protivnika, što je takođe jako pohvalno.
Okićen zlatnom medaljom na Balkanskom prvenstvu u Novi Travnik se vraća Dženad Čakić, koji je pored titule Balkanskog prvaka u sklopu reprezentacije osvojio i 2. mjesto u katama ekipno.
Treći takmičar karate kluba „Orhideja“ koji je predstavljao klub i našu državu je Elmir Tolja, koji je postigao takođe odlične rezultate, pa je u pojedinačnom nastupu Viceprvak Balkana u borbama pojedinačno, te 2. mjesto u borbama ekipno.
Takmičare je predvodio sensei Enes Krajišnik, majstor karatea crni pojas 7. DAN, koji je ujedno i selektor reprezentacije u katama.
Ovo su zaista odlični, pohvalni i rezultati za ponos. Naši šampioni se večeras vraćaju u Novi Travnik, a već od početka sedmice nastavljaju trenirati i pripremati se za dalja takmičenja koja slijede.