18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Brza vožnja dvojicu prijatelja odvela u smrt?

Brza vožnja dvojicu prijatelja odvela u smrt?

Ivo Bavrka (25) i Boris Kvasina (25), obojica iz Novog Travnika, poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u mjestu Stojkovići, kod ovog grada.
Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona, kazao je da se nesreća dogodila u nedjelju  oko 23.15,  kada je vozilo opel vektra, u kojem su bili mladići, udarilo u kamionsku prikolicu parkiranu pored puta.
Saznajemo da se nesreća dogodila preko puta benzinske pumpe "TI-oil" u Stojkovićima, gdje se nalazi proširenje na kojem se često parkiraju kamioni.
Očevici tvrde da je, dok su se u nedjelju uveče Bavrka i Kvasina vozili kroz Stojkoviće, vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u prikolicu, koja je bila parkirana sedam metara od puta.
"Tu gdje su oni sletjeli je ravnica, pa je vozač dodao malo gasa, izgubio kontrolu nad vozilom i direktno se zabio u prikolicu", kazao je komšija jednog od poginulih, koji je želio ostati anoniman.
Kako kaže, Bavrka i Kvasina su dugogodišnji prijatelji, a komšije će ih pamtiti kao poštene mladiće.
"Nisu bili problematična djeca niti pijanice. Bili su mladići za primjer, ali eto kakva ih sudbina zadesi", kaže on, dodajući da su roditelji poginulih mladića u šoku i nevjerici.
Iako je prema prvim pokazateljima uzrok ove saobraćajne nesreće velika brzina kojom se vozilo kretalo, tu nam informaciju iz policije nisu mogli potvrditi prije završetka istrage.
"Uviđaj su obavili službenici Odjeljenja Kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, koji nastavljaju sa provođenjem drugih istražnih radnji na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je došlo do ove teške nesreće", kazao je Prohan.
IZVOR: nezavisne.com