18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Omladinsko udruženje Nova vizija - Ekološka akcija! Probudi se!

Omladinsko udruženje Nova vizija - Ekološka akcija! Probudi se!

Omladinsko udruženje Nova vizija u toku mjeseca marta i aprila organizuje niz edukativni radionica iz oblasti ekologije za mlade u Novom Travniku. Zahvaljujući entuzijazmu članova OU Nova vizija projektne aktivnosti do sad su ocjenjene jako uspješne o čemu najbolje govori podatak da je do sad održano  8 edukativnih radionica a prosječna posječenost je oko 30 mladih. Danas je održana 8 radionica na temu ¨Dan Planete Zemlje¨ a s ciljem pripreme promotivne ekološke kampanje za obilježavanje ovog veoma važnog ekološkog datuma.

Na Dan Planete Zemlje će volonterke/i Nove vizije u našem gradu postavljati eko poruke a svojim sugrađanima dijelit će i promotivne letke s ciljem buđenja ekološke svijesti u našem gradu. Iz OU Nova Vizija pozivaju sve građane da sudjeluju u eko kampanji i da napišu svoju eko poruku na obrascima koje će djeliti volonteri u našem gradu.
¨ Apelujemo i na građane da sve promotivne materijale čuvaju ili prosljede dalje a sve postere koji su rezultat edukativnih radionica naši volonteri će i ukloniti po završetku kampanje¨. Sve aktivnosti će se odvijati u terminu od 12-14 sati širom grada a glavni dio aktivnosti je na trgu općine.

Naš prvi korak za očuvanje Planete Zemlje, pridruži nam se !

Projekat Eko buđenje grada mladosti realizuje se uz finansijsku podršku Centra za promociju civilnog društva i ambasadu Kraljevine Švedske.