18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Novotravničanin Amar Lugan opet najuspješniji takmičar turnira

Novotravničanin Amar Lugan opet najuspješniji takmičar turnira

U nedjelju je u sportskoj dvorani u Vogošći održan 12. karate turnir „Stari Grad Open 2014.“, u organizaciji Karate kluba „Stari Grad“ iz Sarajeva, te Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Takmičenju je pristupilo preko 250 takmičara iz 22 kluba sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Šesnaest takmičara najtrofejnijeg novotravničkog kluba „Orhideja“ su se i ovaj put kući vratili sa velikim brojem medalja, te dokazali svoj kvalitet i opravdali sav trud koji su uložili u pripremu za takmičenje. Ovaj put su osvojili 15 medalja, od čega je 8 zlatnih, 2 srebrne i 5 bronzanih. Da su jako veliki i perspektivni takmičari, dokazuje i činjenica da je ovo samo jedno od mnogih takmičenja kada je takmičar „Orhideje“ proglašen za najuspješnijeg učesnika takmičenja.
Zlatne medalje su osvojili :
1.       Lugan Amar - 4 medalje (1.mjesto 12-13 godina, 1.mjesto 14-15 godina – smeđi i crni pojasevi, 1.mjesto borbe 12-13 godina -55kg, 1. mjesto 14-15 godina -65kg),
2.      Karač Zubejr – 1.mjesto (10-11 godina – prednivo),
3.      Delić Ramiz – 1.mjesto (10-11 godina- zeleni i plavi pojasevi),
4.      Halep Džejla – 1.mjesto (8-9 godina – prednivo),
5.      Tolja Elmir – 1.mjesto (borbe – juniori).
Srebrne medalje su osvojili :
1.      Tahirović Tarik – 2.mjesto (10-11 godina – prednivo),   
2.      Kombinovani kata tim – Karač Zubejr, Tahirović Tarik i Halep Šejla (do 10 godina)
Bronzane medalje su osvojili :
1.      Skopljak Anes – 3.mjesto (šampioni),
2.      Sara Di Marco – 3. mjesto (kate – žuti i narandžati pojasevi),
3.      Kajić Enis – 3. Mjesto (šampioni),
4.      Mujkić Nadin – 3.mjesto (8-9 godina – zeleni i plavi pojasevi),
5.      Kata tim – Karač Ajša, Memić Amina i Sara Di Marco (do 10 godina)
Za ubjedljivo najuspješnijeg takmičara turnira proglašen je Amar Lugan, koji je briljirao naročito u katama postigavši ukupan zbir bodova 26, što nijedan takmičar na dosadašnjim domaćim takmičenjima nije postigao.
Bitno je istaći i da je ekipu predvodio glavni trener Enes Krajišnik, uz podršku člana Uprave kluba Zijada Lugana, te sudija Anvara Petaka i Alema Silajdžije.
Trener kluba, sensei Enes Krajišnik, majstor karatea crni pojas 7. DAN je rekao da je zadovoljan, te  da je ovo jako dobar uspjeh, a da će takmičari odmah od naredne sedmice krenuti pripreme za sljedeće takmičenje, kao i da uprava kluba i organizacioni odbor uveliko rade na organizaciji 14. karate kupa „Orhideja 2014.“, koji će se tradicionalno održati u prvoj polovini juna.