18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Novotravničanin Nevzet S. nožem u srce presudio mladiću u Bugojnu

Novotravničanin Nevzet S. nožem u srce presudio mladiću u Bugojnu

Nevzet Silajdžija (28) iz Novog Travnika osumnjičen je da je u utorak veče nožem u srce ubio četiri godine mlađeg Mahira Imamovića iz Prozora, saznaju "Nezavisne". Kod osumnjičenog za ubistvo, koje se dogodilo na parkingu ispred diskoteke "Planet",  pronađen je nož za koji se pretpostavlja da je njime mučki ubijen mladić.
Iz policije Srednjobosanskog kantona su kazali da je priveden i Madžid D. (23), koji je bio sa osumnjičenim tokom tuče ispred diskoteke, te da policija radi na utvrđivanju njegove odgovornosti na ovom slučaju.
Kako saznajemo, ubistvu su prethodila gurkanja u diskoteci između njih trojice i još nekoliko mladića, psovke, a potom i fizički obračun na parkingu.
Mještani Bugojna kazali su da su te kobne noći mladići bili u diskoteci, gdje se održavao koncert jednog poznatog bh. pjevača.
"Mahir je stajao sa svojim društvom neposredno pored Nevzeta i njegove ekipe. Nisu se međusobno poznavali, Nevzet je došao u Bugojno samo zbog koncerta", ispričao nam je mladić koji nije želio da mu navodimo ime, da ne bi, kako kaže, imao problema.
On ističe da je Mahirovo društvo u gužvi slučajno zakačilo Nevzeta, što je njega izrevoltiralo te je počeo sa vrijeđanjem.
"Počela su obostrana gurkanja i psovke. Nekoliko minuta poslije Mahir je sa kolegom izašao ispred diskoteke, a na parkingu mu je Nevzet napravio 'sačekušu'. Tukli su se nekoliko sekundi, a potom je Nevzet izvadio nož i ubo Mahira pravo u grudi", kaže on, dodajući da je nakon toga Nevzet sa još jednim mladićem pobjegao.
Gosti diskoteke koji su stajali ispred u vrijeme tuče kažu da se sve odigralo brzo, te da niko nije uspio da spase mladića.
"Niko nije mogao da spriječi tragediju. Poznavali smo Mahira, bio je izuzetno dobar mladić, dok Nevzeta u čaršiji vezuju za  lopovluk", kazali su oni.
Isto su nam rekli i radnici "Planeta", koji ističu da su u vrijeme tragedije obezbjeđivali unutrašnjost diskoteke.
IZVOR: Nezavisne novine