18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Policija u Novom Travniku istražuje dva slučaja bludničenja nad maloljetnicama

Policija u Novom Travniku istražuje dva slučaja bludničenja nad maloljetnicama

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova SBK provodi dvije istrage zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnica sa područja općine Novi Travnik! Informaciju je potvrdio Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK, koji je naglasio da je jedan slučaj  zlostavljanja prijavljen 7. maja, a drugi 14. augusta ove godine. 

Bludne radnje - MUP SBK podnio je izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom kazenom djelu bludnih radnji nad maloljetnicima - kazao je Prohan, te dodao da je Tužilaštvo naredilo provođenje istrage, nakon čega će biti donesena odluka o tome hoće li biti podignuta optužnica. Kako neslužbeno saznajemo, u jednom od slučajeva za seksualno zlostavljanje 13-godišnjakinje osumnjičen je komšija, a u drugom otac 16-godišnje djevojčice!

U prvom slučaju predator je djevojčicu sreo u parku te je namamio u svoj stan, a u drugom osumnjičenog oca je prijavila majka djevojčice. Socijalni radnici Zbog zaštite maloljetnih žrtava identitet osumnjičenih ne mogu otkriti niti u policiji, niti u novotravničkom Centru za socijalni rad, čija je direktorica Mirjana Mehičić potvrdila da je i ova ustanova uključena u oba slučaja. Podsjetimo, Krivični zakon Federacije BiH za ovakva krivična djela predviđa kaznu zatvora od 6 mjeseci do pet godina, koliko prijeti obojici osumnjičenih ukoliko ih proglase krivima.
Foto/Tekst: Avaz.ba