18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica SBK Vijesti AMERICAN NORTHWEST UNIVERSITY u Travniku

AMERICAN NORTHWEST UNIVERSITY u Travniku

Bosna i Hercegovina bogatija je za još jednu visoko-školsku ustanovu u oblasti zdravstvenih nauka. Radi se o Fakultetu za zdravstvene nauke pri «Američkom Northwest Univerzitetu» koji se nalazi u Travniku, a koji je danas upriličio svečano otvorenje povodom početka prve  akademske godine.

Tim povodom prisutnima na svečanoj ceremoniji obratili su se predsjednik i CEO Fakulteta za zdravstvene nauke «American Northwest University, dr. Mohammed Khamis i rektor Marinko Markić koji su budućim studentima i profesorima poželjeli uspješan početak prve akademske godine.

American Northwest University je prvi privatni univerzitet za doktore i medicinske sestre u Istočnoj Europi i Balkanu. Broj studenta na godišnjem nivou je ograničen, jer se na ovaj način studentima nastoje osigurati što kvalitetniji uslovi koji odgovaraju najvišim standardima koji se primjenjuju u Europi i SAD-u. Kako bi se poboljšao rad i studenata i predavača, te osigurali bolji rezultati i uspjesi, rad sa studentima je organiziran u malim grupama.

Nastavno osoblje ANU-a su potpuno posvećeni predavači, profesori, doktori i aktivni istraživači koji doprinose ovjekovječivanju akademskog okruženja.

ANU je licenciran od strane Ministarstva obrazovanja i nauke BiH da upisuje studente te djeluje kao institucija medicinskog obrazovanja za MD, MSc i PhD cikluse. ANU je trenutno u toku dobijanja IMED licence sa FAIMER-om, te je u procesu registracije za Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) kao institucija medicinskog obrazovanja.

Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu http://www.anu.edu.ba/