18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica SBK Vijesti Iznenada preminuo Mitar Dakić - Travnička legenda

Iznenada preminuo Mitar Dakić - Travnička legenda

Travnik je danas ostao bez dugogodišnjeg društvenog, sportskog i medijskog radnika. Mitar Dakić preminuo je iznenada u svom stanu u Travniku. Vijest o smrti Mitra Dakića sa nevjericom su primili brojni prijatelji, komšije i poznanici koji su navikle da svaki dan susreću ovog vedrog  i dobrog čovjeka  u svom haustoru i na ulicama Travnika. Brojni slušaoci TNT Radija sa nevjericom su primili vijest o smrti čovjeka koji ih je gotovo dvije decenije uveseljavao u emisji „Bumerang“.

Mitar Dakić Sirčo, rođen 1952. godine u Herceg Novom, a od ranog djetinjstva stanovnik Travnika. Bio dugogodišnji uposlenik Konfekcije BORAC i odnedanvno penzioner. Aktivan je bio u društvenom životu bivše Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, učesnik brojnih Omladinskih radnik akcija, šahista, te šahovski i košarkaški sudija i iznad svega, čovjek i prijatelj koji je za svakog imao lijepu riječ. Za svoj višegodišnji društveni i sportski angažman Mitar Dakić je višestruko odlikovan i nagrađivan.

Posljednjih sedamnaest i pol godina bio je saradnik i prijatelj Radija TNT i urednik muzičke emisije BUMERANG. Svojim odabirom muzike i glasom svake subote uveseljavao ljubitelje dobre muzike i lijepe riječi širom regiona, ali i šire. Mitra Dakića mnogi pamte i po crtežima, grafitima i drugim dizajnerskim rješenjima. Posljednji grafit koji je nacrtao bio je onaj na zidu kod autobusne stanice na kojem je nacrtana parna lokomotiva, legendarni voz Ćiro. Sa parnom lokomotiv u legendu je otišla još jedna travnička legenda, Mitar Dakić.
Foto/Tekst: Avaz.ba
 

Follow us on Facebook!