18April2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica SBK Vijesti Informacija za javnost iz MUP-a SBK/KSB za 17.04.2015. godine

Informacija za javnost iz MUP-a SBK/KSB za 17.04.2015. godine

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona evidentirano je 6 krivičnih djela.

Dana 16.04.2015.godine oko 12,00 sati u PS Kiseljak prijavljeno je da je u mjestu Brnjaci, općina Kiseljak došlo do fizičkog obračuna između dvije osobe, a tom prilikom korišteni su  i noževi. Provjerom na licu mjesta, kao i u Domu zdravlja Kiseljak utvrđeno je da su 2 osobe zadobile tjelesne povrede. Radi se o osobama K.I. rođen 1975.godine iz Kiseljaka, koji je zadobio više ubodnih rana nožem po cijelom tijelu, te je prevezen u bolnicu Koševo, gdje su mu konstatovane teže tjelesne povrede i M.V. rođen 1964.godine iz Kiseljaka, koji je također zadobio povrede nožem u predjelu ruku, a dežurni ljekar konstatovao mu je lakše tjelesne povrede. Službenici krim policije PU Kiseljak izvršili su uviđaj, te preduzimaju mjere na dokumentovanju ovog krivičnog djela i utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je izvršeno, a osoba M.V. lišena je slobode i u toku je njegova kriminalistička obrada. O izvršenom krivičnom djelu, kao i preduzetim radnjama upoznat je dežurni kantonalni tužilac.

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Službenici kriminalističke policije PU Bugojno su otkrili izvršioca krivičnog djela razbojništva nad radnicima benzinske pumpe „Petrol“ u Gornjem Vakufu-Uskoplju, koje je izvršeno dana 17.11.2014.godine. Razbojništvo su izvršile 3 osobe, koje su uz prijetnju automatskom puškom od radnika pumpe oteli dnevni pazar i njegov novčanik. Saradnjom sa službenicima MUP-a SBK/KSB Travnik, MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a ZE-DO Kantona i PU Konjic, došlo se do saznanja da su mogući izvršioci osobe s područja Ilidže. Nakon što je provedena kriminalistička obrada nad osobom E.P. rođen 1987.godine, nastanjen na području općine Ilidža, koji se trenutno nalazi u pritvoru zbog izvršenja više krivičnih djela razbojništva, isti je u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela. Također je priznao da su u izvršenju djela s njim učestvovali i S.S. rođen 1965.godine nastanjen na području općine Ilidža i B.A.rođen 1993.godine, nastanjen na području općine Zenica. Protiv osumnjičenih je podnesen izvještaj o izvršenju krivičnog djela kantonalnom tužilaštvu Travnik.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 2 slučaja učestvovanja u tuči, i 1 slučaju naročito drskog ponašanja. U prekršajima je učestvovalo 6 osoba.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Iz saobraćaja su isključena 3 vozila i 4 vozača motornih vozila, uručen je 51 prekršajni naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirana su 123 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine