12Maj2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Novi Travnik: Kawasaki bez tablica "sletio" s kolovoza

Novi Travnik: Kawasaki bez tablica "sletio" s kolovoza

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona evidentirano je 14 krivičnih djela.
Dana 18.04.2015. godine u 04,35 sati u PS Novi Travnik prijavljena je teška krađa motornog vozila marke „Škoda Fabia“, registarskih oznaka J32-K-204, koje je bilo parkirano u mjestu Čehova,  općina Novi Travnik, odakle je ukradeno tokom noći. Za vozilom je raspisana operativna potraga, policijske patrole vrše pretragu terena, dok su uviđaj izvršili službenici krim policije PU Travnik, koji će nastaviti sa preduzimanjem istražnih radnji u cilju otkrivanja izvršilaca i pronalaska vozila.

Dana 19.04.2015 godine u 02,40 sati u PS Kiseljak prijavljena je teška krađa motornog vozila marke „VW-Golf 2“, registarskih oznaka M47-E-083, koje je bilo parkirano u ulici Kaštelanska u Kiseljaku, odakle je ukradeno tokom noći. Uviđaj su izvršili službenici krim policije PU Kiseljak, a policijske patrole su pristupile pretrazi terena, te su nakon sat vremena od prijave krađe pronašli ukradeno vozilo u ulici Žrtava domovinskog rata u Kiseljaku. Nastavljaju se istražne radne na otkrivanju izvršilaca.

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Službenici PS Bugojno su kantonalnom tužilaštvu Travnik podnijeli izvještaj protiv A.G. rođen 1986.godine i J.H.rođen 1970.godine, oba iz Bugojna,zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Teške krađe’’ iz člana 287.KZFBiH. Predmetno krivično djelo izvršeno je dana 03.09.2013. godine provaljivanjem u porodićnu kuću u naselju Kandija, općina Bugojno, vlasništvo R.M, iz koje je otuđena veća količina građevinskog materijala – stolarija, vodomaterijal, elektro materijal.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 2 slučaja učestvovanja u tuči, 3 slučaja naročito drskog ponašanja, 1 slučaju omalovažavanja ovlaštene službene osobe i 2 slučaja ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 10 osoba.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodila se 21 saobraćajna nezgoda u kojima je 1 osoba teže, a 2 osobe lakše povrijeđene.

Dana 19.04.2015.godine oko 13,45 sati na magistralnom putu M16.4 u mjestu Kovačići, općina Novi Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja s kolovoza motocikla marke Kavasaki, bez registarskih oznaka. Tom prilikom motociklista A.D. rođen 1994.godine iz Novog Travnika zadobio je teške tjelesne povrede, te je nakon pružene pomoći u bolnici Nova Bila, prevezen u bolnicu Koševo u Sarajevu. Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su službenici policijske stanice Novi Travnik s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojim je došlo do ove saobraćajne nezgode.

AKTIVNOSTI POLICIJE

Tokom vikenda u više gradova našeg kantona službenici policije su proveli pojačane akcije kontrole saobraćaja. Akcent tih kontrola bio je na utvrđivanju alkoholiziranosti vozača, registrovanosti i tehničkoj ispravnosti vozila, te kontroli vozila koji vrše javni prijevoz putnika i TAXI vozila. Tom prilikom iz saobraćaja je isključeno 10 vozila i 20 vozača motornih vozila, uručeno je 308 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirana su 283 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine.
Službenici policije su na području Travnika lišili slobode osobu M.D. rođen 1996.godine iz Travnika po potjernici Općinskog suda Travnik, te ga potom predali službenim osobama Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine u Sarajevu.
Dana 18.04.2015 godine oko13,35 sati, u PS Donji Vakuf prijavljen je pronalazak leša starije ženske osobe u naselju Korenići, općina Donji Vakuf. Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta je upućena patrola policije koja je potvrdila navode prijave, te je osigurala lice mjesta. Uviđaj su izvršili službenici krim policije PU Jajce, kojom prilikom je, zbog identifikacije pozvan i R.P., čija je majka H.P. nestala 17.03.2015.godine u mjestu Jemanlići, općina Donji Vakuf. Na osnovu pregleda odjeće, nakita, kao i tjelesne konstitucije potvrđeno je da se radi o nestaloj osobi. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac kantonalnog tužilaštva Travnik, koji je naredio obdukciju.