12Maj2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica SBK Vijesti Informacija za javnost iz MUP-a SBK/KSB za 22.04.2015. godine

Informacija za javnost iz MUP-a SBK/KSB za 22.04.2015. godine

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona evidentirana su 2 krivična djela, a radi se o 1 krađi i 1 teškoj krađi.
Službenici kriminalističke policije PU Bugojno su otkrili izvršioce krivičnog djela „Učestvovanje u tuči“,  koje je izvršeno od strane više nepoznatih osoba dana 05.04.2015.godine oko 05,00 sati ispred diskoteke „Octpus“ u ulici Slobode u Bugojnu. Prilikom tuče osoba inicijala D.B. zadobio je teške tjelesne povrede, a dvije osobe lakše tjelesne obrade. Nakon preduzetih operativnih mjera i radnji, utvrđena je osnova sumnje da se u vezu sa ovim krivičnim djelom mogu dovesti osobe inicijala H.A., Z.H., I.M., H.P. i A.Š. svi iz Bugojna, te je protiv njih, nakon provedene kriminalističke obrade, podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 2 slučaja učestvovanja u tuči, 1 slučaj naročito drskog ponašanja i 1 slučaju naročito drskog ponašanja. U prekršajima je učestvovalo 6 osoba.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene.

Iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo i 2 vozača motornih vozila, uručeno je 87 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirano je 98 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.