12Maj2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica SBK Vijesti Informacija za javnost iz MUP-a SBK/KSB za 23.04.2015. godine

Informacija za javnost iz MUP-a SBK/KSB za 23.04.2015. godine

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona evidentirano je 6 krivičnih djela, a radi se o 1 krađi, 4 teške krađe i 1 nasilje u porodici.
Dana 22.04.2015.godine oko 07,10 sati u PS Gornji Vakuf-Uskoplje prijavljena je teška krađa motornog  vozila marke  „VW – Golf IV“, registarskih oznaka J93-M-326, koje je bilo parkirano u mjestu Dražev dolac, općina Gornji Vakuf-Uskoplje. Predmetno vozilo ukradeno je tokom prethodne noći od strane nepoznatih izvršilaca, a za istim je raspisana operativna potraga. Policijske patrole vrše pretragu terena, a službenici krim policije PU Bugojno izvršili su uviđaj, te će nastaviti i sa drugim istražnim radnjama na otkrivanju izvršilaca i pronalasku vozila.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 3 slučaja prosjačenja.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba teško, dok su 4 osobe lakše povrijeđene.

Dana 22.04.2015.godine oko 13,30 sati u ulici Hadžijusufova u Donjem Vakufu dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač N.H. rođen 1995.godine iz Donjeg Vakufa, upravljajući motornim vozilom marke „VW-Passat“, registarskih oznaka 597-T-260, ostvario kontakt sa pješakom R.P. rođen 1936.godine iz Donjeg Vakufa. Tom prilikom pješak je zadobio teške tjelesne povrede, te mu je pružena pomoć u Domu zdravlja Donji Vakuf, a potom je prevezen u kantonalnu bolnicu Travnik, gdje je zadržan na daljem liječenju. Uviđaj su izvršili službenici krim policije PU Jajce.

Iz saobraćaja su isključena 3 vozila i 3 vozača motornih vozila, uručeno je 40 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentiran je 41 slučaj prekoračenja dozvoljene brzine

AKTIVNOSTI POLICIJE

Službenici jedinice za podršku MUP-a SBK/KSB Travnik, policijske stanice Donji Vakuf i krim policije PU Jajce su sa lokalnim rafting klubovima iz Donjeg Vakufa i Jajca preduzeli mjere pretrage obala i korita rijeke Vrbas od Donjeg Vakufa do Jajca, s ciljem pronalaska nestale maloljetne osobe A.K. iz Donjeg Vakufa. Pretraga je dio intenzivnih aktivnosti koje su službenici policije preduzimali u proteklom periodu, ali do sada nestala osoba nije pronađena. Aktivnosti će biti nastavljene i dalje.