12Maj2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica SBK Vijesti Informacija za javnost iz MUP-a SBK/KSB za 24.04.2015. godine

Informacija za javnost iz MUP-a SBK/KSB za 24.04.2015. godine

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona evidentirana su 2 krivična djela, a radi se o 1 krivičnom djelu oštećenja tuđe stvari i 1 razbojništvu.
Dana 23.04.2015.godine oko 20,00 sati u PS Kiseljak prijavljeno je da je u mjestu Male Sotnice, općina Kiseljak, izvršeno razbojništvo  nad starijom muškom osobom inicijala A.M. rođen 1933.godine iz Kiseljaka. Prema prijavi, razbojništvo su izvršile dvije maskirane muške osobe, koje su oštećenom pozvonile na vrata, a kada im je otvorio ugurali su ga u kuću i upotrebom fizičke snage prisilili da leži dok su vršili premetačinu. Tom prilikom isti nije povrijeđen, a izvršioci su uspjeli pronaći određenu količinu novca, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Policijske patrole odmah su pristupile pretrazi terena, te pojačanoj kontroli saobraćaja i legitimisanja osoba na tom području. Službenici krim policije PU Kiseljak izvršili su uviđaj, te će nastaviti i sa drugim istražnim radnjama na otkrivanju izvršilaca.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 1 slučaju učestvovanja u tuči i 1 slučaju naročito drskog ponašanja. U prekršajima su učestvovale 4 osobe.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene.

Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 2 vozača motornih vozila, uručeno je 109 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentiran je 166 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.