12Maj2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica SBK Vijesti Informacija za javnost iz MUP-a SBK/KSB za 27.04.2015. godine

Informacija za javnost iz MUP-a SBK/KSB za 27.04.2015. godine

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona evidentirano je 11 krivičnih djela, a radi se o 4 teške krađe, 3 krađe, 1 razbojništvo i 3 krivična djela teške tjelesne povrede.
Dana 24.04.2015. godine u 07,05 sati u PS Travnik prijavljena je teška krađa motornog vozila marke  „Škoda Fabia“, registarskih oznaka J15-A-458, koje je bilo parkirano u ulici Derviš efendije Korkuta u Travniku, odakle je ukradeno tokom prethodne noći. Za vozilom je raspisana operativna potraga, policijske patrole vrše pretragu terena, dok su uviđaj izvršili službenici krim policije PU Travnik, koji će nastaviti sa preduzimanjem istražnih radnji u cilju otkrivanja izvršilaca i pronalaska vozila.

Dana 24.04.2015 godine u 15,50 sati u PS Kiseljak prijavljeno je da je od strane tri maskirane osobe naoružane vatrenim oružjem izvršeno razbojništvo u prodavnicu stoćne hrane “Muzuri”, u mjestu Gromiljak, općina Kiseljak. Na mjesto događaja upučene su policijske patrole PS Kiseljak, te je vršena pojačana kontrola vozila i legitimisanje osoba na tom području, dok su uviđaj izvršili službenici krim policije PU Kiseljak. Tom prilikom utvrđeno je da su od radnika navedene prodavnice, uz prijetnju upotrebom oružja, oduzeli veću količini novca, nakon čega su se nepoznatim vozilom udaljili sa lica mjesta. Istražne radnje u povodu ovog krivičnog djela intenzivno se nastavljaju i u narednom periodu.


NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Službenici PS Jajce otkrili su izvršioce 2 krivična djela krađe, 1 teške krađe i 1 krivičnog djela uništenje ili oštećenje važnih privrednih objekata ili javnih naprava.
Radi se o krivičnom djelu krađe izvršene 28.03.2015.godine u mjestu Rika, općina Jajce, a osumnjičeni je maloljetna osoba starosti 15 godina, koji je i priznao izvršenje navedenog krivičnog djela. Otkriven je i izvršilac krađe izvršene dana 18.02.2015.godine u Jajcu na štetu D.Đ. Osumnjičeni za ovu krađu je J.S. rođen 1991.godine iz Jajca. Za krivično djelo uništenje ili oštećenje važnih privrednih objekata ili javnih naprava, izvršeno dana 12.04.2015.godine u mjestu Skela, općina Jajce na štetu preduzeća BH Telecom, osumnjičen je H.K. rođen 1987.godine iz Jajca, koji je tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela. Osobe inicijala M.B.rođen 1984.godine i M.J. rođen 1962.godine, oba iz Jajca, osumnjičeni su za izvršenje teške krađe, izvršene dana 26.03.2015.godine na štetu preduzeća „Borac R“ Jajce. Protiv svih osumnjičenih će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu Travnik.


JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 17 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 6 slučajeva učestvovanja u tuči, 2 slučaja naročito drskog ponašanja, 1 slučaju omalovažavanja ovlaštene službene osobe i 8 slučajeva ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 29 osoba.


SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodila se 19 saobraćajnih nezgoda u kojima je 7 osoba lakše povrijeđeno.

Iz saobraćaja je isključeno 13 vozila i 29 vozača motornih vozila, uručeno je 258 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirano je 220 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.