12Maj2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica Zanimljivosti

Oženio majku najboljeg prijatelja u koju se zaljubio kao tinejdžer

Sredovječna žena koja radi kao doktorica i njen suprug, koji je počeo izlaziti kada je napunio 16, slave svoju desetu godišnjicu, uprkos 29 godina razlike između njih. William Smith je bio tinejdžer kada se zaljubio u majku svog najboljeg prijatelja, koja je tada imala 44 godine.

Opširnije...

Iskopao tunel od spavaće sobe do kafane zato što mu žena jako hrče

Vodoinstalater iz Irske se našao na sudu nakon što je susjedu probušio kanalizacionu cijev. Na iskazu pred sudom je rekao da je kopao put do puba koji se nalazi 800 metara od njegove kuće. Za ovaj pothvat mu je trebalo 15 godina, a razlog zbog kojeg

Opširnije...

Topla pileća supa donosi pravo olakšanje u borbi protiv gripe

Tokom sezone gripe mnogi ljudi radije se okreću svojoj kuhinji, umjesto ormariću sa lijekovima.Svaka kultura ima sopstvene ljekovite sastojke. Neki od njih su ljuti, jaki sosovi, bijeli luk ili čaj od đumbira . Međutim, ništa ne pruža olakšanje kao topla supa.

Opširnije...

Nargila je jednako štetna kao i cigarete?

Nargila ili vodena lula – kako god da zovete cijev za pušenje aromatizovanog duhana, može biti gora od cigareta, upozoravaju britanski stručnjaci.
Pušenje nargile je postala veoma popularna društvena aktivnost posljednjih godina u našem gradu. 

Opširnije...

Odijelo ne čini čovjeka, osim ako je crno?

Koncept stila je dosta nejasan, prelomljen kroz stegu mijenjajućeg vremena i kreiran na razna kontradiktorna značenja.U osnovi stereotipa nalazi se pogrešno i neopravdano poopćavanje i pojednostavljeno mišljenje, koncepcija ili vjerovanje.

Opširnije...

Opel već primio preko 20.000 narudžbi za Adam-a

Ni najveći optimisti, čini se, nisu očekivali da će samo sedmicu nakon zvaničnog puštanja u prodaju više od dvadeset hiljada kupaca već naručiti najmanji opelov model Adam. Knjiga narudžbi otvorena je prošle godine u oktobru,

Opširnije...